יזמים רבים מרגישים חיבור לנושא מסוים ומחליטים להקים עסק שקשור לנושא הזה. יזם שאוהב מה שהוא עושה משקיע בו מחשבה רבה וחוקר אותו מזוויות שונות. אבל יחד עם האהבה למקצוע, יזמים נתקלים בקושי להגיע לפרנסה ראויה. מכאן עולה ההתלבטות: האם לפתוח עסק בתחום שהם אוהבים או לעסוק במקצוע שיבטיח להם פרנסה בטווח המיידי?
התשובה תלויה באופי היזם, ביכולות הניהול שלו ובהכנה שנעשתה לפתיחת העסק.
מהם השיקולים שעל היזם לקחת בחשבון בהקמת העסק, כאשר היעד המיוחל הוא להגיע למצב שבו עובדים במה שאוהבים וגם מצליחים להתפרנס יפה?
מהו אופי היזם? יש יזמים ש״לא רואים בעיניים״. כאלה שהחליטו מה הם רוצים לעשות, והם נחושים מאוד. גישה כזאת ללא ספק יכולה לתרום להגעה ליעד המיוחל. אבל לא כל היזמים הם כאלה. יותר נכון, רובם לא.
האם היזם הוא מנהל טוב? יזם חייב להיות בעל יכולת לניהול עסק ולדעת להתייעל כל הזמן כדי לשפר את רווחיות העסק. הוא צריך קודם לנהל את עצמו, ולאחר מכן את הסביבה העסקית שלו (הלקוחות, הספקים וכו'). אם אין לו יכולות ניהול, עליו לרכוש אותן כדי להימנע מטעויות שעלולות לעלות לו זמן וכסף או להאט את ההגעה ליעד, ואפילו למנוע אותה לחלוטין.
האם קיימת תוכנית עסקית? יזם חייב לתכנן קדימה את הפעילות העסקית שלו כדי לבחון איך משתלבת אהבתו למקצוע עם היכולת להתפרנס לאורך השנים, בדגש על השנים הראשונות להקמת העסק. לאחר מכן, עליו להיערך בהתאם. בהכנת תוכנית עסקית קיים יתרון נוסף בכך שהיזם מציב יעדים ופועל נמרצות להשיגם כדי לקדם ולפתח את העסק (לדוגמה, יעד של מכירות חודשיות/שנתיות).
עם כמה רזרבות כספיות היזם מגיע לפתיחת העסק? כמה זמן היזם יכול להתקיים במצב שהעסק לא מצליח לפרנס אותו באופן מלא. ככל שנכנסים עם רזרבות גדולות יותר, כך מתאפשרת תקופת הקמה ארוכה יותר של העסק, מה שמגדיל את סיכוייו להצליח.
כמה היזם רוצה להרוויח? האם היזם מצפה להתפרנס בצורה סבירה או ממש להתעשר מהעסק? ככל שהציפיות לפרנסה סבירה גבוהות יותר, הסיכוי להצליח גדל.
לסיכום, יזם שנחוש להקים עסק בתחום שהוא אוהב חייב להיות מנהל טוב עם תוכנית עסקית ורזרבות כספיות להקמת העסק. עם מוטיבציה גבוהה ואורך רוח הוא יוכל להגיע ליעד המיוחל: לעבוד בתחום שהוא אוהב וגם להתפרנס ממנו יפה.
留言