גם אם יש לנו תוכנית עסקית טובה, צריך לעשות לה התאמות ולהגדיר שלבים ודרכי פעולה. לדוגמה: אם התוכנית העסקית שלנו כוללת מציאת נכס לקיום הפעילות העסקית או לצורך משרד, אז הפעולה שנגזרת מכך היא להתחיל לחפש נכס מתאים. כל שלב בתוכנית העסקית הופך לדרך פעולה. בצורה כזאת אנחנו נכנסים בפעל לתהליך של הקמת עסק. אני מדגיש "תהליך", כי הקמת עסק היא תהליך שמורכב מפעולות שונות ומגוונות. חלקן אפשר לעשות במקביל, חלקן תלויות זו בזו. במהלך הדרך אתם רוכשים תובנות חשובות להצלחת העסק בהמשך.
בתהליך הקמת העסק עולות פעמים רבות התלבטויות שמקורן ברצון לחסוך כסף. חיסכון הוא דבר חשוב מאוד, אבל הרציונל שצריך להיות הוא איזו הוצאה תהיה מועילה לבנייה טובה של העסק. לעיתים אנו רוצים לחסוך ומקבלים החלטות לא נכונות שעלולות לפגוע בעסק בעתיד. הדבר הנכון הוא להתחיל בקטן אבל לחשוב בגדול. כלומר גם להתחלה בקטן צריכה להיות תכלית לגדול ולהתפתח בהתאם לתוכנית העסקית. כל הוצאה יש לשקול כלפי המצב הנוכחי, אבל גם, וחשוב מכך, כלפי מימוש הרעיון העסקי שגרם לנו לרצות לפתוח עסק.
דבר נוסף שעולה לעיתים בתכנון הקמת העסק הוא הרגשת הפחד. פחד ממה? אולי פחד מהמספרים, אולי פחד ללכת על זה בסוף למרות ההתלבטויות. עם הפחד אפשר להתמודד בשתי דרכים:
א. להפוך את הלא נודע לנודע - כלומר אם יש אי בהירות כלפי הפיננסים של העסק לדוגמה, צריך לשבת וללמוד את הנתונים ובכך להפחית את החששות.
ב. פחד ממה יהיה - אני מדגיש שוב שהקמת עסק היא תהליך. אנחנו מרגישים פחד כי מצטברים פרמטרים רבים שאין לנו תשובה לגביהם. התלבטויות אלה יתבררו תוך כדי התהליך.
לתאום פגישת ייעוץ שלחו הודעת ווטסאפ : https://wa.me/972545606843
Comments